Så blir skorstenen helt tät

ADE Installationer utför skorstensrenovering och skorstenstätning. Vi har lång erfarenhet av tätningsarbeten med flexibla rör i stål och keramiskt bruk. Under senare år har vi också utfört många tätningsarbeten med FuranFlex® – ett revolutionerande infodringsmaterial som ger mycket hög säkerhet och en fullständigt tät skorsten.

Skorstenstätning med FuranFlex

FuranFlex är ett infodringsmaterial av komposit som anpassar sig efter skorstenens form utan att minska kanalarean. Vi drar ner FuranFlex, som före installation ser ut som en brandslang, genom din skorsten och blåser upp och härdar materialet så att det följer rökkanalen. Installationen är snabb och smidig och resultatet står i en klass för sig.

FuranFlex är utvecklat för att passa alla typer av skorstenar, oavsett skorstenens form och vilket material den är byggd i. Infodringsmaterialet klarar eldning med alla bränslen. FuranFlex är omsorgsfullt testat och idag en ledande tätningsmetod som spritts till mer än 30 länder.

Vi på ADE Installationer är certifierade att utföra skorstensrenovering med FuranFlex. Som kund får du 10 års garanti på både material och arbete.

    10garanti

skorstensrenovering-furanflex-tidningen-land

Läs artikeln i tidningen Land om skorstenstätning med FuranFlex >>

Keramisk tätning av skorstenen

Keramisk tätningsmassa är en lämplig metod för murade skorstenar. Först rengör vi rökkanalen och efter det tätar vi med tätningsmassa. Precis som med metoden FuranFlex kan skorstensarean nästan helt behållas. Tätningsmassan appliceras på kanalväggen och bildar ett tunt lager. Du får bra drag i skorstenen igen och betydligt mindre avlagringar av smuts och sot.

ADE Installationer använder SkorstensFolket Sverige AB:s keramiska tätningsmassa. Som kund får du 10 års garanti på både material och arbete.

   10garanti

Flexibla rör i stål

ADE Installationer utför även skorstenstätning med flexibla rör av rostfritt, syrafast stål – en metod som är lämplig för nästan alla typer av skorstenar. Skorstenar för spannmålseldning är enda undantaget. Precis som namnet anger, handlar det om ett flexibelt rör i stål som dras genom skorstenen. Installationen blir klar samma dag som den påbörjas och stålröret gör att skorstenen blir fullständigt tät.

ADE Installationer använder SkorstensFolket Sverige AB:s produktfamilj SFS Flex, som innefattar stålrör i flera modeller för alla typer av skorstenar. Som kund får du 10 års garanti på både material och arbete.

  10garanti